Diensten

 

Belasting voordeel

Bij Solar Life wordt u in tegenstelling tot bij veel van onze concurrenten zelf eigenaar van de zonnepanelen. U huurt de zonnepanelen niet, u schaft ze aan.  Hierdoor heeft u recht op verschillende belastingvoordelen. U kunt de BTW op de aanschaf en installatie declareren bij de belastingdienst. Daarnaast is de lening die de aanschaf van zonnepanelen mogelijk maakt fiscaal aftrekbaar waardoor u dubbel voordeel heeft ten opzichte van de panelen huren. Solar Life helpt u in beide gevallen met het aanvragen dan wel terugvragen.

Installatie en vakmanschap

Solar Life regelt het volledige traject van het plaatsen en installeren tot de na-inspectie. We werken alleen met hoogwaardige A-kwaliteit zonnepanelen en omvormers. Uw zonnepanelen worden door onze vaste monteurs geplaatst die over alle certificaten beschikken om uw zonnepanelen op een professionele manier te installeren.

U bent dus altijd verzekerd van een vakkundige en veilige installatie van uw zonnepanelen!

Monitoring

Bij Solar Life houden we nauwlettend in de gaten of het zonnesysteem doet wat wij beloofd hebben. Dit begint met een goede analyse van uw dak. Deze analyse maken met Solar Monkey.   

Solar Monkey heeft in samenwerking met de TU in Delft software ontwikkeld die het mogelijk maakt vooraf een gegarandeerd rendement te berekenen.

Daarna volgt de monitoring die wordt uitgevoerd door Zonnegarant. Deze kijkt mee naar uw opbrengsten, storingen en verwachtingen. En geeft u tevens de mogelijkheid om zelf mee te kijken middels een app op uw telefoon of tablet of via de SolarEdge website. Door middel van de door ons ingevoerde data betreffende het merk van uw zonnepanelen en omvormer verkrijgen we deze optimale controle.

Als klant van Solar life ontvangt u 25 jaar lang ieder kwartaal een rapportage zodat u altijd op de hoogte bent van de prestaties van uw installatie.

Voordelen

 • Tussentijdse notificatie indien noodzakelijk
 • Elk kwartaal rapportage van uw installatie
 • Berekende opbrengst per paneel te zien
 • Actuele koppeling met het KNMI
 • Geavanceerde schaduwanalyse
 • Gegarandeerd Rendement
 • Monitoring Zonnegarant

Garantie

Solar Life werkt alleen met de meest hoogwaardige A-kwaliteit zonnepanelen en omvormers. Op alle panelen en omvormers geven we dan ook tot 30 jaar garantie! U heeft de panelen vaak binnen 15 jaar terugbetaald waardoor u nog ruim 10 jaar lang volledig voordeel haalt uit u zonnepanelen

Solar Life biedt u de volgende garanties: 

 • 25 Jaar productgarantie op uw omvormer!
 • 25 jaar productgarantie op uw Power Optimizers!
 • 25 jaar productgarantie op uw bekabeling!
 • 20 jaar productgarantie op uw constructie!
 • Tot 30 Jaar product- en rendementsgarantie op uw zonnepanelen! 

Financiering

Om de financiering van uw zonnepanelen mogelijk te maken betaalt de overheid mee. Middels een groenfinanciering kunt u met fiscaal voordeel uw zonnepanelen aanschaffen. Met een groenfinanciering is het voordelig en overzichtelijk. De rente is van tevoren vastgesteld over de gehele looptijd. Wij kennen partijen die de groenfinanciering kunnen regelen zoals Krediet.nl en Greenloans.

Solar Life zorgt dat u in contact komt met krediet.nl, u hoeft dan alleen maar een aantal bescheiden op te sturen. Vaak staat het benodigde bedrag een aantal dagen later al op uw rekening.

Een tweede optie is een financiering op basis van hypothecaire zekerheid via Solar Finance.

Maak hier een vrijblijvende afspraak!