Btw teruggave zonnepanelen

Heeft u de afgelopen 15 jaar zonnepanelen aangeschaft of bent u van plan deze in de toekomst aan te schaffen? Dan bent u bij Solar Life aan het goede adres!

MAAR….

Heeft u in het verleden ooit zonnepanelen aangeschaft, wist u dat u dan recht heeft op teruggave van de btw over de installatie en aanschaf van deze zonnepanelen? Door de uitspraken van het Europese Hof van Justitie en van de Hoge Raad betreffende belastingteruggave over de btw van zonnepanelen (aanschaf en installatie), is het mogelijk geworden om dit bedrag, met terugwerkende kracht, te declareren bij de belastingdienst. In sommige gevallen is dit mogelijk tot 2010 (of soms zelfs nog eerder).

Solar Life verzorgt deze declaratie graag voor u.

Overgangsregeling particulieren zonder btw-nummer

Heeft u nog geen gebruik gemaakt van deze overgangsregeling en bent u een particulier die nog geen btw-nummer heeft dan heeft u nog recht op teruggave en helpt Solar Life u graag verder hiermee.

Btw teruggave zonnepanelen particulieren met btw-nummer

Omdat deze regeling alleen voor particulieren zonder btw-nummer geld, is er voor particulieren die al in het bezit zijn van een btw-nummer, een regeling getroffen, de zogenaamde vijf-jaars-termijn voor de btw teruggave zonnepanelen.

Wat zijn de kosten en wat hebben we nodig

De kosten voor onze service zijn € 99,- exclusief btw. Om dit voor u in orde te kunnen maken, hebben wij van u uw naam, adres, postcode/woonplaats, telefoonnummer en email nodig. Daarnaast dienen wij de beschikking te hebben over de betaalde factuur en datum van aanschaf van de zonnepanelen. Mail uw gegevens naar btwteruggave@solarlife.nl en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Vereniging Eigen Huis meldt dat de termijn waarbinnen consumenten de btw kunnen terugvragen op de aanschaf en installatie van zonnepanelen, bij nieuw aangeschafte zonnepanelen vanaf 2018, wordt beperkt tot 6 maanden na afloop van het jaar van aankoop. Het komt er dus op neer dat u voor alle zonnepanelen aangeschaft tot en met 2018, nog tot 1 juli 2019 heeft om ze te declareren. Zonnepanelen vanaf 2019 aangeschaft, zijn maximaal te declareren tot 1 juli 2020.

Wat betekent dit nu concreet?

  • Btw zonnepanelen 2019: terugvragen voor 1 juli 2020
  • Btw zonnepanelen 2018 tot en met 2010(en eerder): terugvragen voor 1 juli 2019

Als een belastingplichtige te laat is, kan hij de inspecteur verzoeken om een teruggaaf van omzetbelasting ambtshalve te verlenen. Dan geldt echter de normale termijn voor ambtshalve teruggaven van 5 jaar. Uiterlijk woensdag 26 juni 2019 dient u zich bij ons aan te melden wanneer wij voor u de btw teruggave zonnepanelen over 2018 of oudere jaren gaan terugvragen. Bovenstaande regeling geldt voor particulieren die voor het eerst een btw-nummer aanvragen. Heeft u al een btw-nummer dan geldt in de meeste gevallen de bestaande zogenaamde 5-jaarstermijn.